streda 3. marca 2010

Etiketa 2: Láska na prvý pohľad, alebo keď oči hovoria

Ako sa k nej priblížiť? Ako zistiť, že som preňho sympatická? Páčim sa jej? Toto sú sprievodné otázky začínajúceho kontaktu. Komunikácia naozaj nezačne bez toho, že by si muž a žena nedali navzájom vedieť, na čom sú.

Či medzi ním a ňou preskočila iskra, možno ľahko zistiť z očného kontaktu, pokiaľ niektorá z osôb nemá nasadené čierne okuliare. Ak si pohľad opätujú a nikto z nich sa neodvracia, môže to byť na dobrej ceste. V skúmaní však treba ísť ďalej. Z výskumov prírodovedcov vieme, že naše zreničky sa pri príjemnom svetle rozširujú a pri ostrom, nepríjemnom svetle sa naopak zužujú. To isté platí, ak sa dívame na nášho vyvoleného. Nie je nič krajšie ako žiariace oči vášho partnera.

Z pohľadu možno vycítiť nielen sympatie, ale aj silu lásky. Dvaja zamilovaní sa dokážu na seba dívať aj zo vzdialenosti 0,1 cm a to aj po dobu niekoľkých minút či hodín. Preto pohľad do očí je „láskomerom“. Čím sa intenzita a vzdialenosť pohľadu zmenšuje, tým sa láska stáva menšou a menšou. „Láskomer“ je možné otestovať aj v neznámom teréne. Pre dievčinu je to však nebezpečné. Ale možno by sa predsa len nejaký muž odvážil intenzívne sa zadívať do očí cudzej dievčiny na ulici. Veľmi to neodporúčame, nakoľko pokus môže skončiť úderom kabelky.

Oči nikdy neklamú, nevieme ovplyvniť rozširovanie a zužovanie zreničiek, deje sa to nezávisle od našej vôle. A tak majme oči naširoko otvorené, aby nám láska neunikla. Ak sme už lásku našli, tak ju „zjedzme očami“, venujme svojmu partnerovi najkrajší pohľad, aký len naše oči vedia vyčariť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára